Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα της ΘράκηςΨώρα και φυματίωση έκαναν την εμφάνισή τους στο Κέντρο μεταναστών Ξάνθης
05
Ιανουαρίου

Ψώρα και φυματίωση έκαναν την εμφάνισή τους στο Κέντρο μεταναστών Ξάνθης Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

Ψώρα και φυματίωση έκαναν την εμφάνισή τους στο Κέντρο μεταναστών ΞάνθηςΨώρα και φυματίωση έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο μεταναστών Ξάνθης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε υπόμνημα διαμαρτυρίας που κατέθεσαν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι Ξάνθης στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Νίκο Παπαγιαννόπουλο.

Σ’ αυτό καταγράφουν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης μετά και τη δημιουργία του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στις εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Σχολής και ιδιαίτερα το θέμα της φύλαξης, καθώς ο αριθμός των αστυνομικών είναι μειωμένος κατά 80 άτομα. Αναλυτικά στο υπόμνημα αναφέρει τα παρακάτω: «Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης από τις αρχές Αυγούστου, όταν ξεκίνησε η μεταφορά παράνομων μεταναστών στο Τ.Δ.Α Ξάνθης, ήταν αντίθετη στην μετατροπή του εκπαιδευτικού μας ιδρύματος σε κέντρο φιλοξενίας (φυλακές) λαθρομεταναστών. Δυστυχώς όμως όπως τελικά φαίνεται, παρ` όλες τις κατά τη γνώμη μας εμπεριστατωμένες αναφορές μας για την ακαταλληλότητα του χώρου αλλά και των κινδύνων που παραμονεύουν για τους παράνομους μετανάστες και τους συναδέλφους μας, η απόφασή σας ήταν η οριστική μετατροπή της σχολής σε κέντρα κράτησης! Τέσσερις μήνες μετά, η δύναμη που είχατε διαθέσει έχει μειωθεί κατά 80 άτομα με αποτέλεσμα εκτός από αδύνατη να είναι και επικίνδυνη. Αρρώστιες που είχαν ξεχαστεί εδώ και χρόνια από τη τοπική μας κοινωνία σήμερα κάνουν την εμφάνισή τους στους χώρους φιλοξενίας (ψώρα, φυματίωση κ.ά.). Δύναμη που κανονικά θα έπρεπε να αστυνομεύει την Περιφέρεια Ξάνθης είναι αναγκασμένη να φυλάει στην πρώην πλέον Σχολή Αστυνομίας.Παρότι δεν μας ζητήθηκε από πουθενά η άποψή μας για το πώς πρέπει να στελεχωθεί το κέντρο κράτησης, εμείς θεωρούμε υποχρέωσή μας, πρώτιστα απέναντι στους συναδέλφους μας αλλά και στην τοπική κοινωνία να σας επισημάνουμε για άλλη μια φορά, ότι θα πρέπει ο χώρος να βελτιωθεί ώστε να καλύπτει όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας αλλά και να σας παραθέσουμε τον αριθμό των αστυνομικών που πρέπει να έχει το κέντρο φύλαξης.Η πρότασή μας είναι η εξής:
ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΜΟ:
Αστυνόμος Ά ή ΄Β 1Αστυνόμος Ά ή ΄Β ή Υπαστυνόμος Ά 1Υπαστυνόμος Ά ή ΄Β 9Ανθυπαστυνόμοι ή Αρχ/κες ΑΥ 24Αστυφύλακες ,αρχιφύλακες Μ.Α.Υ, Ε.Φ 170Επιπλέον, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην Α.Δ. Ξάνθης που μπορεί σε πραγματικό αριθμό να φαίνεται ότι είναι μείον 64, αλλά θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί νέες Υπηρεσίες που ανεβάζουν τον αριθμό των κενών. ΔΙΑΣ: Η ομάδα δημιουργήθηκε με 24 άτομα τα οποία μετακινήθηκαν άλλες Υπηρεσίες της Α.Δ αποδυναμώνοντας τες. Μεθοριακός Σταθμός Αγίου Κωνσταντίνου: 15 άτομα από την Α.Δ. στελέχωσαν τη συγκεκριμένη Υπηρεσία. Διμοιρία: Η διμοιρία πλέον απασχολεί τουλάχιστον 15 άτομα σχεδόν κάθε μέρα αφού οι υπηρεσιακές ανάγκες, όπως κρίνουν οι ανώτεροι μας είναι αυξημένες.Κύριε αρχηγέ, θεωρούμε ότι δε χρειάζεται να σας κάνουμε πληρέστερη ανάλυση των κενών της κάθε Υπηρεσίας αφού είμαστε πεπεισμένοι ότι λόγω της θέσης, της εμπειρίας και του ενδιαφέροντος που δείχνεται γνωρίζεται πολύ καλά την εικόνα του κάθε Τμήματος. Το σωματείο μας είναι υποχρεωμένο να επισημάνει για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στη λειτουργία του κέντρου κράτησης με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων μας, των μεγάλων κενών που υπάρχουν στην Α.Δ. αλλά και της τοπικής κοινωνίας, και θέλει να σας τονίσει ότι εφόσον δεν εισακούγεται η άποψή του, θα πρέπει η φυσική αλλά και πολιτική ηγεσία να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις αποφάσεις τους», για το Διοικητικό Συμβούλιο υπογράφουν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μαλλικόπουλος και ο γενικός γραμματέας Ανέστης Γεωργιάδης.
www.xronos.gr

 

Διαβάστηκε 807 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2013 17:37
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter