Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα της ΘράκηςΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19
ΚΟΙΝΟ  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Μαΐου

Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την κοινή συνεδρίαση των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων (κατόπιν αιτήματός τους), στην Κομοτηνή, την 1η Μαϊου 2020 με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Βενετίδη και τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας κ. Γεωργίου και αφού προηγήθηκε ανασκόπηση της εξέλιξης της επιδημίας στην Περιφέρεια ΑΜΑΘ, περιμένουμε την υλοποίηση των παρακάτω προτάσεών μας που κατατέθηκαν στην σύσκεψη αυτή, με σκοπό την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και της αναχαίτισης της επιδημίας στο Νομό Ξάνθης, καθώς και της καλύτερης αντιμετώπισης δεύτερου κύματος είτε στην Ξάνθη είτε οπουδήποτε στην Περιφέρεια:

1. Άμεση, έγκυρη και συνεχή ενημέρωση των Ιατρικών Συλλόγων για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται όχι μόνο στα Νοσοκομεία αλλά και στα Ιδιωτικά Εργαστήρια.
2. Επείγουσα διενέργεια μαζικού ελέγχου του πληθυσμού με τεχνική PCR για τον καθορισμό επιπολασμού της νόσου από τον Covid-19 στο Νομό Ξάνθης, πριν την άρση περιορισμού μετακίνησης μεταξύ  των Νομών.
3. Διενέργεια τακτικών ελέγχων στις Ιδιωτικές Κλινικές και Μονάδες αιμοκάθαρσης, για την εξασφάλιση εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ, από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των Ιδιωτικών Κλινικών της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΑΘ.
4. Εξοπλισμός όλων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας με τα εξειδικευμένα μηχανήματα για διενέργεια εξετάσεων με την τεχνική PCR για SARS COV-2 ή πολλαπλάσια αύξηση του αριθμού των εξετάσεων  PCR στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας που ήδη η εξειδικευμένη εξέταση διενεργείται.
-2-
5. Ενίσχυση όλων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας με προσλήψεις μόνιμου Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για να καλυφθούν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης τα οποία υπάρχουν.
6. Οργάνωση και στελέχωση Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε κάθε πρωτεύουσα Νομού, για τη διερεύνηση εμπύρετων λοιμώξεων αναπνευστικού σε πιθανό δεύτερο κύμα Επιδημίας για προστασία και αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ