Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Θράξ Άγιος Δήμος από το Ιμπρίκ Τεπέ της Μακράς Γέφυρας Ο Θράξ Άγιος Δήμος από το Ιμπρίκ Τεπέ της Μακράς Γέφυρας
18
Σεπτεμβρίου

Ο Θράξ Άγιος Δήμος από το Ιμπρίκ Τεπέ της Μακράς Γέφυρας

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

  Οι «Άγιοι της Θράκης» είναι ένα σημαντικό εκδοτικό τόλμημα του δραστήριου και πολυγραφότατου αρχιμανδρίτη Ναυκράτιου Τσουλκανάκη, με καταγωγή από το Διδυμότειχο.

                Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να παρουσιάσει τις πνευματικές και εκκλησιαστικές γενικά προσωπικότητες της Θράκης, που με τη ζωή τους, τη διδαχή τους, το μαρτύριό τους και τα θαύματά τους, στήριξαν το Θρακικό λαό στην ελληνορθόδοξη πίστη του ανά τους αιώνες και ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της δουλείας.

                Ήδη έχει κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Ο ιερομάρτυς Κύριλλος ο ΣΤ’, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως» Θεσσαλονίκη 2018 (Βλέπετε στο sitalkisking.blogspot.com)

                Το νέο βιβλίο της σειράς αυτής είναι: «Δήμος Ρουμελιώτης- Ο νεομάρτυς αλιεύς από τη Μακρά Γέφυρα της Ανατολικής Θράκης» σελίδες 129.
                Ο Άγιος Δήμος, ονομάζονταν Δημήτριος και τον προσφωνούσαν Δήμο στην πατρίδα του το Ιμπρίκ Τεπέ της Μακράς Γέφυρας, όπου γεννήθηκε το 1738. Το επώνυμό του ήταν Ρουμελιώτης. Το επάγγελμά του ήταν ψαράς. Το σπίτι της γέννησής του υπήρχε ακόμα και το 1915, διατηρημένο από τους συγγενείς του....


Διαβάστε περισσότερα στο Ο Θραξ Άγιος Δήμος από το Ιμπρίκ Τεπέ της Μακράς Γέφυρας

 

Γράφει ο Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης

Διαβάστηκε 1016 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
didymoteicho.net

Τελευταία άρθρα από τον/την didymoteicho.net