Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα της Θράκης1.700 πολίτες της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. επιμορφώθηκαν στην «Ακαδημία-Δομή Δια Βίου Μάθησης»
1.700 πολίτες της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. επιμορφώθηκαν στην «Ακαδημία-Δομή Δια Βίου Μάθησης» 1.700 πολίτες της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. επιμορφώθηκαν στην «Ακαδημία-Δομή Δια Βίου Μάθησης»
20
Απριλίου

1.700 πολίτες της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. επιμορφώθηκαν στην «Ακαδημία-Δομή Δια Βίου Μάθησης»

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

Με την τελετή λήξης στις έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου υλοποιήθηκε η δράση (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα), ολοκληρώθηκε ο 4ος κύκλος διαλέξεων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ-Δομής Δια Βίου Μάθησης.

«Για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι συμμετέχοντες πολίτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις για θέματα υγείας, αγωγής των πολιτών, αγροτικά, περιβάλλοντος και δασολογίας, φιλολογικά, οικονομίας, τεχνολογίας, από καθηγητές των Σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ.), οι οποίοι μοιράστηκαν εθελοντικά εξειδικευμένες γνώσεις, με τρόπο απλό και κατανοητό.

Η πρωτοβουλία, που άρχισε το 2015 στον Έβρο και από το 2016 πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε έξι πόλεις σε όλη την Περιφέρεια, έχει στόχο τη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση των πολιτών. Με τη στήριξη του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, του αντιπεριφερειάρχη Έβρου και προέδρου της οργανωτικής επιτροπής, Δημητρίου Πέτροβιτς, του πρύτανη του Δ.Π.Θ., Αλέξανδρου Πολυχρονίδη και του πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., Δημήτρη Μπαντέκα, υλοποιήθηκε στην πράξη η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την κοινωνία και θεσμοθετήθηκε στη συνείδηση των πολιτών και των καθηγητών η ΑΚΑΔΗΜΙΑ.

Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, 1.700 πολίτες παρακολούθησαν 400 διαλέξεις 180 καθηγητών σε 9 θεματικές ενότητες. Για την ακαδημαϊκή περίοδο 2018-2019, οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν: «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ», «ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ», «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», «Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ», «ΖΩ-ΕΝΕΡΓΩ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΩ», «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ». Η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Στην τελετή λήξης συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο Δ. Πέτροβιτς, κατά τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε θερμά τους καθηγητές και εισηγητές, για την εθελοντική προσφορά τους, καθώς και τους συνεργάτες και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., που σε όλη τη διάρκεια υλοποίησης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, φρόντιζαν για όλα τα θέματα με επιτυχία. Και συνέχισε: «Ως διοίκηση, με τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, κάνουμε πράξη όλα όσα είναι για το καλό του τόπου και των πολιτών της Περιφέρειας. Οραματιστήκαμε την ΑΚΑΔΗΜΙΑ, την υλοποιήσαμε και πλέον μέσα από τις διαλέξεις κερδίζουμε όλοι σε γνώσεις και γινόμαστε καλύτεροι. Οι συμμετέχοντες πολίτες και καθηγητές συμπλήρωσαν σχετικές φόρμες αξιολόγησης της δράσης. Οι προτάσεις και επισημάνσεις τους θα ληφθούν υπόψη από την οργανωτική επιτροπή κατά τον σχεδιασμό της νέας ακαδημαϊκής περιόδου». Στη διάρκεια της τελετής λήξης απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής στους δικαιούχους του προγράμματος», αναφέρει το σχετικό δελτίου Τύπου.

 

k-tipos.gr

Διαβάστηκε 1585 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter