Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα της ΘράκηςΟ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης νέος διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού
Ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης νέος διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού Ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης νέος διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού
31
Ιανουαρίου

Ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης νέος διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

Ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης είναι ο νέος διοικητής του Δ ‘ Σώματος Στρατού μετά από την απόφαση που έλαβε κατά την συνεδρίαση του την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ),  Ο αξιωματικός που έχει υπηρετήσει στη Θράκη από πολλές θέσεις, προήχθη στο βαθμό του αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του διοικητή. Ο κ.Λαλούσης την περίοδο 2016-2017 Διοικητής στην XVI Μεραρχία Πεζικού στο Διδυμότειχο.

Τα δυο τελευταία χρόνια ήταν Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων, αλλά αφού προήχθη σε αντιστράτηγο επέστρεψε στην Θράκη. Παίρνει την θέση του αντιστρατήγου Γεώργιου Καμπά, ο οποίος ως γνωστόν είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ.


Ποιός είναι ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης
Ο Υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης γεννήθηκε το 1962 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Εισήχθη το 1980 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων. Φοίτησε σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του όπλου του, καθώς και στη Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Defence College). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Μονάδες Τεθωρακισμένων, σε Επιτελεία Συγκροτημάτων-Σχηματισμών στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ. Ως Διοικητής Μονάδας υπηρέτησε στη 12η ΕΜΑ και στην 5η ΕΜΑ. Έχει διατελέσει Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ και του Γ.Ε.ΕΘ.Α από το 2006 έως το 2009, στο ΓΕΕΘΑ Κέντρου Χειρισμού Κρίσεων Τμήμα Διεθνών Οργανισμών ως Τμηματάρχης από το 2009 έως τον Ιούνιο του 2011, Επιτελάρχης της ΧΙΙ ΜΚ ΜΠ Έβρου από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2012, Διευθυντής ΔΙΣΧΕΑΓΕΣ από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013, Επιτελάρχης ΓΕΠΣ από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014.

Ως Διοικητής Σχηματισμού υπηρέτησε στην 79 ΑΔΤΕ (Σάμος) από τον Μάρτιο 2014 έως τον Μάρτιο του 2015. Τον Μάρτιο του 2015 τοποθετήθηκε ως Διευθυντής ΔΕΠΙΧΓΕΣ, μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Ανέλαβε την διοίκηση της ΧVI ΜΚ Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στο Διδυμότειχο, το 2016. Το έτος 2017 τοποθετήθηκε Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Τιμήθηκε με τα προβλεπόμενα Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας. Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.

 

xronos.gr

Διαβάστηκε 880 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

  • Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter