Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα της ΘράκηςΔέκα εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τις επιχειρήσεις.
Δέκα εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τις επιχειρήσεις. Δέκα εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τις επιχειρήσεις.
15
Ιανουαρίου

Δέκα εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τις επιχειρήσεις.

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

Συμμετέχει με το ποσό των 10 εκατομμυρίων στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας προκειμένου να ενισχυθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.Δέκα εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα  στην περιοχή, μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) που αναμένεται να λειτουργήσει μόλις ολοκληρωθεί η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης.

«Αναμένουμε τη σύσταση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, που πρέπει να γίνει από το υπουργείο Οικονομίας , ώστε μέσω αυτού και με ευνοϊκότερους όρους χρηματοδότησης να ενισχυθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», δήλωσε στη Voria.gr ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος προσθέτοντας ότι παρά το πλήγμα που έχει δεχτεί η οικονομία της μεγάλης αυτής περιοχής στα χρόνια της κρίσης, υπάρχουν πολλές και σοβαρές επιχειρήσεις που στηρίζουν την απασχόληση και δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης.

«Στην Περιφέρεια ακολουθούμε, φυσικά και μέσω του ΠΕΠ για την περίοδο 2014-2020, τις επιλογές του στρατηγικού μας σχεδίου ανάπτυξης που δίνει έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή, στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και στον τουρισμό.  Επιπρόσθετα μέλημά μας είναι και η διεκπεραίωση των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια, για υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο. Στο πλαίσιο λοιπόν του στρατηγικού μας σχεδίου ανάπτυξης και των προσπαθειών υποβοήθησης της επιχειρηματικότητας,  υποστηρίζουμε πρώτιστα τις ενέργειες που συμβάλλουν στη διάθεση ρευστότητας προς τον ιδιωτικό τομέα, όπως συμβαίνει με την συγχώνευση των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δράμας και Έβρου, σε μία Περιφερειακή Συνεταιριστική Τράπεζα»,  υπογράμμισε ο κ. Μέτιος.

Σε ό,τι αφορά στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ σημειώνεται ότι στόχος του Ταμείου είναι η δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων που θα διευκολύνουν υφιστάμενες αλλά και νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους και δυναμικούς τομείς της οικονομίας να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, παρακάμπτοντας τους δυσμενείς όρους δανεισμού της τραπεζικής αγοράς.

Ο στόχος αυτός θα υλοποιηθεί αφενός με τη δημιουργία χρηματοδοτικών μέσων, όπως δάνεια επιμερισμού κινδύνου, μικρά δάνεια, εγγυήσεις και μικροπιστώσεις και,  αφετέρου, με την επένδυση σε Ταμεία Δανείων, Ταμεία Εγγυήσεων κτλ.

Με τη διάθεση των 10 εκατομμυρίων ευρώ, η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης  δίνει για πρώτη φορά στις τοπικές επιχειρήσεις αυτή τη δυνατότητα ενίσχυσης.
Τελικοί αποδέκτες θα είναι νέες και υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής τους, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται σε οικονομικά βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες


voria.gr

Διαβάστηκε 1469 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter