Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα της ΘράκηςΕρώτηση του βουλευτή Έβρου Α. Δημοσχάκη για τα κέντρα νεοσυλλέκτων σε Θράκη και Μακεδονία
08
Μαΐου

Ερώτηση του βουλευτή Έβρου Α. Δημοσχάκη για τα κέντρα νεοσυλλέκτων σε Θράκη και Μακεδονία Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

Γραπτή ερώτηση κατατέθηκε σήμερα, υπογεγραμμένη από τον Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη και 9 ακόμα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τα κέντρα νεοσυλλέκτων σε Θράκη και Μακεδονία.Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ερωτάται τι προτίθεται να κάνει σχετικά με την μη ύπαρξη Κέντρων Νεοσυλλέκτων στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας και την ύπαρξη ενός Κ.Ν. στην Δυτική Μακεδονία, στα Γρεβενά, γεγονός που σημαίνει πως σχεδόν 3.000.000 κάτοικοι της Β. Ελλάδος εξυπηρετούνται από μόλις 1 από τα 13 συνολικά Κ.Ν. στην Επικράτεια.

Ακολουθεί η γραπτή ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Χωρίς κέντρα νεοσυλλέκτων η Μακεδονία  και η Θράκη
Κάθε χρόνο χιλιάδες νέα παιδιά κατατάσσονται στον Ελληνικό Στρατό και υπηρετούν τη θητεία τους, ενώ μόνο στην Γ’/ΕΣΣΟ του Μαΐου αναμένεται να καταταγούν περίπου 5.500 χιλιάδες νεοσύλλεκτοι.

Οι νεοσύλλεκτοι αυτοί κατανέμονται στα 13 Κέντρα Νεοσυλλέκτων που υπάρχουν σε όλη την ελληνική επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο υπάρχουν πέντε (5) Κέντρα, στη Στερεά Ελλάδα πέντε (5), στην Κρήτη ένα (1), στην Ήπειρο ένα (1) και στη Δυτική Μακεδονία ένα (1).

Με βάση τα δεδομένα αυτά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε όλη τη βόρειο Ελλάδα, από την Καστοριά μέχρι την Ορεστιάδα υπάρχει μόλις ένα κέντρο νεοσυλλέκτων στη Δυτική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα στα Γρεβενά, ενώ στις περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Κεντρικής Μακεδονίας δεν λειτουργεί κανένα κέντρο νεοσυλλέκτων. Στην πράξη αυτό σημαίνει, ότι για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου ο πληθυσμός αγγίζει τα 3.000.000, υπάρχει μόνο ένα κέντρο νεοσυλλέκτων, το οποίο θα υποδεχθεί περίπου 200 νέους στρατιώτες για τη νέα ΕΣΣΟ.

Καθώς τα περισσότερα κέντρα νεοσυλλέκτων βρίσκονται στην κεντρική και νότιο Ελλάδα, οι νεοσύλλεκτοι που προέρχονται από περιοχές της βορείου Ελλάδος αναγκάζονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, μέχρι να τελειώσει η βασική τους εκπαίδευση και να πάρουν τη μετάθεσή τους στο στρατόπεδο όπου πρόκειται να υπηρετήσουν τη θητεία τους.

Η οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει είναι μεγάλη, τόσο για τους ίδιους τους στρατεύσιμους, που αναγκάζονται να καλύψουν το κόστος των μετακινήσεών τους, όσο και τις οικογένειες τους. Αντίστοιχη είναι η οικονομική επιβάρυνση και για το ίδιο το στράτευμα, καθώς οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, από τα κέντρα νεοσυλλέκτων προς τις μονάδες που μετατίθενται οι στρατεύσιμοι, ανεβάζουν κατά πολύ το κόστος των οδοιπορικών τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πόσοι ακριβώς είναι οι νεοσύλλεκτοι της Γ’/ΕΣΣΟ του 2015 που κατάγονται από τη Μακεδονία και τη Θράκη και σε ποια κέντρα θα καταταγούν;
Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας κέντρων νεοσυλλέκτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στην Κεντρική Μακεδονία, ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει;

toscandalo.gr

 

Διαβάστηκε 732 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015 07:22
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter