Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΓενικά Νέα«Ασπίδα» για τους στρατιωτικούς
27
Σεπτεμβρίου

«Ασπίδα» για τους στρατιωτικούς Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Γενικά Νέα

Τέρμα στις αγγαρείες, την άμισθη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις που δεν σχετίζονται με στρατιωτικά καθήκοντα όπως η κατάσβεση πυρκαγιών, και παροχή δικαιώματος ίδρυσης συνδέσμων στρατιωτικών καθώς και ελευθερία

υποψηφιότητας στις εκλογές, χωρίς να χάνεται η στρατιωτική ιδιότητα, είναι μερικά από τα δικαιώματα που θεωρείται ότι πρέπει να έχουν οι στρατιωτικοί και περιέχονται στη σύσταση που κάνει προς τις χώρες-μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το συμβούλιο των αναπληρωτών υπουργών του.Συγκεκριμένα, στη σύσταση που συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της 1.077ης συνεδρίασης του συμβουλίου αναπληρωτών υπουργών, υπό την προεδρία του κ. P. Widmer, εκπροσώπου του υπουργού Εξωτερικών της Ελβετίας, και με τη συμμετοχή του Eλληνα μόνιμου αντιπροσώπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης κ. Α. Δενδούλη, προτείνεται στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών να εξασφαλίζουν ότι η εθνική τους νομοθεσία εφαρμόζει τις βασικές αρχές της πρότασης που αφορά στα δικαιώματα των στρατιωτικών. Παράλληλα, προτείνει να ανοίξει κύκλος συζητήσεων για τα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων.


Κατά το Συμβούλιο, σεβαστά πρέπει να γίνονται τα ακόλουθα δικαιώματα:

* Τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα χρησιμοποιούνται για καταναγκαστική ή υποχρεωτική εργασία.
* Εχουν το δικαίωμα της ελευθερίας σκέψης, συνειδήσεως και θρησκεύματος. Οποιοσδήποτε περιορισμός τίθεται στην ενάσκηση αυτού του δικαιώματος θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του Αρθρου 9, παράγραφος 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
* Εχουν δικαίωμα ελευθερίας έκφρασης. Οποιοσδήποτε περιορισμός τίθεται στην ενάσκηση αυτού του δικαιώματος θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του Αρθρου 10, παράγραφος 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
* Εχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
* Στα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να παρέχεται κατάλυμα επαρκούς επιπέδου, καθώς και αξιοπρεπής και ικανοποιητική διατροφή.
* Τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν ικανοποιητικές απολαβές (δίκαιες) και σύνταξη κατά την αποστρατεία τους.

Η σύσταση δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Ωστόσο, αναμένεται έπειτα από διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους να αναπροσαρμοστεί και να τεθεί στο συμβούλιο των υπουργών, το οποίο είναι και το βασικό όργανο λήψης αποφάσεων του Συμβουλίου.

Πρακτικά, πάντως, εάν η χώρα μας δεν παραχωρήσει έγκαιρα τα συγκεκριμένα δικαιώματα στους στρατιωτικούς, ενδέχεται να βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, όπου και αναμένεται να προσφύγουν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, διεκδικώντας το δικαίωμα ίδρυσης σωματείων. Η υπόθεση έχει ήδη φθάσει στον Αρειο Πάγο και αναμένεται η έκδοση απόφασης για τις 17 Φεβρουαρίου του 2011.

Εάν αυτή είναι αρνητική, οι στρατιωτικοί θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, εκτιμάται ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης θα έχει ήδη υιοθετήσει μέτρα προς την κατεύθυνση της Σύστασης που εγκρίθηκε από το συμβούλιο υπουργών αναπληρωτών.

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ(εφ Εθνος)

Διαβάστηκε 1113 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter