Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΓενικά ΝέαΕρχονται νέες περικοπές για δημοσίους υπαλλήλους....
12
Σεπτεμβρίου

Ερχονται νέες περικοπές για δημοσίους υπαλλήλους.... Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Γενικά Νέα

altΕκτός από τους υψηλούς φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης, θύματα των μειωμένων εσόδων του φετινού προϋπολογισμού μπορεί να πέσουν, δεύτερη συνεχή χρονιά, οι δημόσιοι υπάλληλοι.Η κυβέρνηση, πιεζόμενη από την τρόικα των επιτηρητών να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού ώστε να «πιάσει» τους στόχους, εστράφη προς το πετρέλαιο θέρμανσης και τη «λύση» της εξίσωσης των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης.

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας όμως, που βρίσκεται στην Ελλάδα από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας και αποτελεί τον προπομπό των ελεγκτών που φθάνουν αύριο Δευτέρα, έχουν μαρκαρισμένο με κόκκινο μολύβι το κονδύλι των 19 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού που κατευθύνεται για τους μισθούς του Δημοσίου. Θεωρούν δηλαδή ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ποσό, αφού ξεπερνά το 8% του ΑΕΠ.Ετσι, παρά τη φετινή περικοπή των δώρων και επιδομάτων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, υποδεικνύουν και πάλι τη μισθολογική δαπάνη ως πηγή εξοικονόμησης πόρων στο βαθμό που τα έσοδα υστερούν έναντι του στόχου (3,5 δισ. σε επίπεδο έτους με βάση τα έως τώρα στοιχεία).

Η κυβέρνηση, εκτός από την ενιαία αρχή πληρωμής των δημόσιων υπαλλήλων κάτι που είναι εφικτό μετά την απογραφή (ή θα επεκταθεί και για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και τις δημόσιες επιχειρήσεις), έχει αναλάβει μέσω μνημονίου και την υποχρέωση για καθιέρωση νέου ενιαίου μισθολόγιου στον δημόσιο τομέα.

Εξίσωση
Οι υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά προσόντα θα λαμβάνουν την ίδια αμοιβή, ανεξαρτήτως υπηρεσίας, όπου είναι τοποθετημένοι. Αυτό σημαίνει ότι οι αμοιβές θα περιοριστούν στα ελάχιστο δυνατό επίπεδο. Ακολούθως, τα επιδόματα θα ομογενοποιηθούν και θα είναι ενιαία αναλόγως της υπηρεσίας.

Δεν θα λαμβάνουν, επί παραδείγματι, άλλα οι υγειονομικοί των νοσοκομείων και οι συνάδελφοί τους στο ΙΚΑ (πάντα για πλήρες ωράριο και αποκλειστική απασχόληση).Πρακτικά μέσα από την καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου η κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει τις αμοιβές των δημόσιων υπαλλήλων που ξεπερνούν το «σύνηθες ύψος». Δηλαδή, θα επιχειρηθεί «κούρεμα» των μισθών έτσι ώστε να εξαλειφθούν ανισότητες.

Επομένως εξίσωση στο κατώτατο δυνατό επίπεδο, αντί για αναβάθμιση των αμοιβών όσων σήμερα δεν λαμβάνουν επιδόματα.Ουσιαστικά, λόγω ύφεσης και μη αναδιάρθρωσης των εισπρακτικών μηχανισμών, οι δημόσιοι υπάλληλοι υποδεικνύονται ως πειραματόζωα από τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να περικόψει εκ νέου μισθούς και επιδόματα για να ισοφαρίσει έτσι τα έσοδα και να πιάσει το στόχο του ελλείμματος (8,1% του ΑΕΠ φέτος).

Εξάλλου, όπως η κυβέρνηση έχει με το αναθεωρημένο μνημόνιο την ευχέρεια να αντικαθιστά τις πηγές αύξησης των εσόδων με άλλα -ισομερούς απόδοσης (φορολογικά) μέτρα- έτσι στη θέση των εισπράξεων που υστερούν σημαντικά μπορεί να επιβάλει περικοπές στις πληρωμές και τις μεταβιβάσεις από τον προϋπολογισμό. Να περάσει, δηλαδή, από το σκέλος των εσόδων σε αυτό των δαπανών.

Να σημειωθεί ότι φέτος, με την υπογραφή του μνημονίου, οι 776.000 δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεώθηκαν σε περικοπή των επιδομάτων κατά 10% και, ακολούθως, καταργήθηκαν τα δώρα και το επίδομα αδείας.Στη θέση αυτών προβλέφθηκε ετήσιο επίδομα 1.000 ευρώ για τους υπαλλήλους εκείνους που οι μηνιαίες αποδοχές δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ μεικτά.

enet 
http://epirusgate.blogspot.com/

Διαβάστηκε 805 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010 00:39
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter