Εκτύπωση αυτής της σελίδας
28
Φεβρουαρίου

Ανοίγουν τα πολυϊατρεία στις 20 Μαρτίου!!! Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Γενικά Νέα

Στις 20 Μαρτίου πρόκειται να ανοίξουν και πάλι τα πολυϊατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ, νυν ΠΕΔΥ, με βάση το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν τη δυνατότητα έως την Πέμπτη να υποβάλουν αίτηση για μεταφορά τους στο νέο σύστημα, ενώ όσοι δεν υποβάλλουν απολύονται αυτοδικαίως και η θέση τους καταργείται.

Ωστόσο σύμφωνα πάντα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα γίνουν στη συνέχεια προκηρύξεις για την πρόσληψη γιατρών, αλλά είναι άγνωστο αν αυτό θα υλοποιηθεί καθώς υπάρχει γραφειοκρατική διαδικασία, ενώ ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους γιατρούς της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ότι για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δηλαδή για το ΠΕΔΥ, αρκούν 3.000 με 3.500 γιατροί.

 

Η τοποθέτηση αυτή έφερε νέα ανησυχία στον κλάδο ότι κάποιοι θα μείνουν εκτός και ότι η κυβέρνηση θα περιορισθεί στην πρόσληψη επικουρικών και όχι μόνιμων γιατρών.

Πάντως, στις 19 Μαρτίου λήγει η διαθεσιμότητα για όλους τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ (περίπου 8.000), ενώ στις 4 Μαρτίου λήγει η 15νθήμερη διαθεσιμότητα ειδικών κατηγοριών (ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.λπ.)

newsit

Διαβάστηκε 579 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 07:46
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Τελευταία άρθρα από τον/την zwh