Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΓενικά Νέα267 ήταν οι παράτυποι μετανάστες που παραδόθηκαν στις Τουρκικές αρχές με τους 7 να μη γίνονται δεκτο
03
Μαρτίου

267 ήταν οι παράτυποι μετανάστες που παραδόθηκαν στις Τουρκικές αρχές με τους 7 να μη γίνονται δεκτο Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Γενικά Νέα

267 ήταν οι παράτυποι μετανάστες υπηκόων χωρών του Μαγκρέμπ που παραδόθηκαν στις Τουρκικές αρχές με τους 7 να μη γίνονται δεκτοί, κατά το διήμερο 1ης και 2ας Μαρτίου.Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση επαναπροώθησης που πραγματοποιείται το τελευταίο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2015 μέσω των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων είχαν επαναπροωθηθεί 38 άτομα και άλλα 58 στις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά τη διαδικασία της επαναπροώθησης εμπίπτει στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, που αφορά την αντιμετώπιση του τεράστιου κύματος παράτυπων μεταναστών που κατευθύνονται προς τα ανεπτυγμένα κράτη εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων και εμφύλιων συρράξεων ή της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα τους. Πρόκειται για το ν. 3386/2005 (άρθρο 83 παρ.2) περί εισόδου και εξόδου υπηκόου τρίτης χώρας στο ελληνικό έδαφος, χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας

Η επανεισδοχή από τη χώρα μας στην Τουρκία (267) αλλοδαπών, έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς χθες (Τρίτη 01 Μαρτίου 2016) και σήμερα (Τετάρτη 02 Μαρτίου 2016) η επανεισδοχή στην Τουρκία, συνολικά διακοσίων εξήντα επτά (267) παράτυπων οικονομικών μεταναστών, υπηκόων Μαρόκου, Αλγερίας και Τυνησίας, μέσω του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων Έβρου.

Συγκεκριμένα, χθες παραδόθηκαν στις Τουρκικές Αρχές εκατόν τριάντα δύο (132) παράτυποι οικονομικοί μετανάστες και σήμερα εκατόν τριάντα πέντε (135).

Αναλυτικότερα, από τους αρχικά (308) αλλοδαπούς, υπηκόους χωρών του Μαγκρέμπ, για τους οποίους η διαδικασία επανεισδοχής είχε ενεργοποιηθεί σε αυτό το διάστημα, σημειώνονται τα εξής:

  • (267) αλλοδαποί παραδόθηκαν στις Τουρκικές Αρχές,

 

 

  • (7) δεν έγιναν δεκτοί από τις Τουρκικές Αρχές λόγω διαφορών στην καταγραφή των στοιχείων τους από τις υπηρεσίες των δύο χωρών,

 

  • (7) παρέμειναν στην Σάμο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και θα προγραμματιστεί η παράδοσή τους στις Τουρκικές Αρχές σε μεταγενέστερο στάδιο,

 

  • (26) υπέβαλλαν αίτημα χορήγησης διεθνούς προστασίας και

 

  • (1) άτομο εκδήλωσε επιθυμία για παροχή διεθνούς προστασίας, κατέθεσε αίτημα στο Αυτοτελές Κλιμάκιο Ασύλου Ξάνθης  και, κατόπιν πρότασης για μη συνέχιση της κράτησής του έως και τη διενέργεια συνέντευξης, αφέθηκε ελεύθερος.


e-evros.gr

Διαβάστηκε 687 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 10:49
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

  • Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις προς εμφάνιση

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter